Hoofdinhoud

Vocking leverworst

Een Streeckproduct van Paul Vocking, slager uit Utrecht

Vocking leverworst is een traditionele, donkere en pure leverworst die wordt gemaakt zonder enige toevoegingen van kleurstoffen, fosfaten, emulgatoren, stabilisatoren en smaakversterkers. De donkere leverkleur is het certificaat van ambacht sinds 1891!

Meer Streeckproducten

Paul Vocking

Slager uit Utrecht

Ons bedrijf ontleent haar bestaansrecht aan H.N.A. Vocking, die in 1891 “Varkensslachterij H.N.A. Vocking” oprichtte. Van origine was deze ambachtelijke slagerij midden in de oude Utrechtse binnenstad op Steenweg 29 gevestigd. Vocking leverworst was de specialiteit van H.N.A. Vocking; dit recept is nog steeds authentiek.

 

In 1989 sloot slagerij Vocking haar deuren maar ging achter de coulissen met de worstmakerij en slagersactiviteiten onverminderd in de Utrechtse binnenstad verder. In 1995 zijn wij verhuisd naar een moderne productiefaciliteit op industrieterrein De Liesbosch, te Nieuwegein. Naast de productie van Vocking leverworst produceren wij andere producten zoals ‘Vocking” beefburgers, gehaktballen en diverse andere worstsoorten w.o. boerenleverworst en ambachtelijke slagersleverworst. Dit kan ook onder Private label. Ook grossieren wij in vleeswaren en maken wij op aanvraag alles op basis van kip, varken en rund. 

De tip van Paul 

Deze leverworst is heerlijk bij de borrel, serveer de plakken leverworst met bijvoorbeeld een honing-mosterdsaus. Daarnaast is de leverworst ook lekker bij de warme maaltijd, bak de plakken leverworst om en om in een braadpan. Heerlijk met een gebakken appeltje of uitje en appelstroop.