Magere rauwe ham
De magere rauwe ham wordt droog gezouten, waarna een periode van rijping volgt. Vervolgens wordt de ham gedroogd en ambachtelijk gerookt met zaagmeel van de eik en beuk. Het rijpen, drogen en roken zorgen voor een heerlijk zachte ouderwetse smaak.
Magere rauwe ham
Een Streeckproduct van Ad Reinders, slager uit Eindhoven
Na de oorlog werd steeds minder rookvlees verkocht vanwege de hoge prijs. Slager Reinders sr. is toen op zoek gegaan naar een goed alternatief. Hij zocht naar een product dat toch mager was maar niet te duur. Het idee is ontstaan om magere rauwe ham te zouten en te roken. In die tijd verkochten veel slagers dit vlees als rookvlees, wat natuurlijk opmerkelijk is. Tot op de dag van vandaag is magere rauwe ham nog steeds een van onze meest verkochte hammen.
Ad Reinders
Slager uit Eindhoven
In de loop der jaren heeft deze slager diverse nationale en internationale prijzen gewonnen. In 2012 won Ad Reinders nog een prijs voor het beste product in de rubriek gedroogde en gerookte vleeswaren.