Cervelaat klein
Paul Francken werkt al meer dan 17 jaar in de worstenmakerij. Zijn familie oefent al meer dan 75 jaar het slagersvak uit.
Cervelaat klein
Een Streeckproduct van Paul Francken, slager uit Born
De cervelaat wordt gemaakt volgens een traditioneel recept van de gebroerders Snijders. Daarna als vanouds licht gerookt op beukenhout. De cervelaat wordt aan de lucht gedroogd en heeft een langzame rijping van 4 tot 6 weken. Deze werkwijze resulteert in een cervelaat die mild gezouten en zacht van smaak is. Voor de cervelaat worden alleen varkens met 1 ster Beter Leven-keurmerk gebruikt die gehouden worden door Limburgse boeren.
Door deze kleine vorm is deze ook ideaal om als snack te eten.


Paul Francken
Slager uit Born
Paul Francken werkt al meer dan 17 jaar in zijn worstmakerij. Zijn vader heeft het bedrijf in 1994 overgenomen van de gebroeders Snijders. Tegenwoordig staat Paul aan het roer. Zijn familie oefent al drie generaties lang het slagersvakwerk uit.
De tip van Paul
De cervelaat is heerlijk in dunne plakjes op brood met appelstroop. Daarnaast is het op een pizza of tosti ook heerlijk.